Google search

Собствено Търсене

четвъртък, 9 септември 2010 г.

Поставете си цел и я постигнете – този път ще стане!



Без значение какви са вашите цели трябва да имате правилната стратегия за осъществяването им. Решете какво искате да постигнете, бъдете реалистични, изберете правилният момент и си направете план. За да бъде този план успешен обаче, добре би било да последвате изложените по-долу съвети.

Бъдете отдадени

Трябва да поставите целите по ясен начин. Те не трябва да допускат компромис, а вие от своя страна трябва да бъдете отдадени на реализирането им.
Постигнете целите си!За да изясните тези неща използвайте следните въпроси.
  • Защо искам да постигна тази цел?
  • Какво значи това за мен?
  • Защо постигането й е важно?
  • Какъв ще бъде живота ми след това?
Ако мислите, че постигането на тази цел ще ви затрудни помислете дали няма по подходящо време за нея.

Научете се да казвате „не″.

Често пъти си причиняваме големи и излишни главоболия само защото не можем да казваме „не”.
Понякога е много трудно да откажем на хората, които ни молят да им отделим време или да им помогнем. Ето защо казваме много необмислени и неблагоприятни за нас „да”.
Щом се научим да казваме „не” пред нас се отварят много нови възможности за по-добро управление на личното време и ресурси, което, разбира се, трябва да използваме за постигането на целите си. На кратко – поставяме граници и подреждаме приоритетите си.
  • Проверете по колко пъти на ден казвате „Да”. Ще останете изненадани.
  • Обърнете внимание на това колко време отделяте, за да помагате на другите и да вършите тяхната работа
  • Подредете приоритетите си.
  • Установете какви са границите на възможностите ви и не ги похабявайте по едно автоматично „да”.

Бъдете прецизни

Решението да постигнете дадена цел означава да промените и начина си на мислене.
Тъй като трябва да промените и някои от навиците си това не е нещо, което ще постигнете с лека ръка. Така че внимавайте с поставените цели – те могат да ви излязат през носа. Ето два начина да планирате целите си:

1. Подберете правилният начин на действие за постигане на целите ви.

Ако да речем искате да отслабнете не е достатъчно да си наумите да потренирате малко. Трябва да прецените какъв изцяло нов режим с нови навици ще си изградите. Решете колко дни в седмицата ще тренирате, към какъв тип упражнения ще се ориентирате, по колко време на ден. Ако нямате идея за това какво точно ще правите, вероятността да направите всичко като хората е по-малка.

Успехът ще е с вас!2. Изберете реалистична цел.

Постигането на целта трябва да е наистина по силите ви. Поставете си междинни, краткосрочни и дългосрочни цели – „стъпала” към големият финал. Пътьом не пропускайте да отбележите и отпразнувате всяка малко стъпка към върха. Това ще ви стимулира да продължите.

Вярвайте на интуицията си

Много от успелите хора се доверяват на интуицията си. Това на свой ред означава, че ще притежавате способност за вземане на бързи решения.
Без значение какво си мислите или какво мислят хората около вас – можете и вие! Обърнете внимание на реакциите си. Подсъзнанието ни, а понякога и тялото ни могат да реагират на определени мисли и ситуации първосигнално и извън контрола на съзнанието ни. Научете се да засичате тези реакции и да преценявате на мига дали да ги послушате.

Визуализирайте успеха си

Когато визуализирате успеха в главата си това може да послужи за пророчество, което да се превърне в самата истина. Ние сме способни да генерираме психична енергия и настроения, които да ни помагат по пътя към успеха.
  • Важно е да си представяте какво би било, ако целта ви вече е реалност, дори ако се налага да си говорите на глас за това.
  • Говорете за успеха си в сегашно време. Убедете се, че той вече е реалност, а реалното му достигане е само формалност. Трябва да се отнасяте към целта си като към пророчество, което знаете, че ще стане истина.
  • След като започнете да мислите за бъдещия успех като за вече постигнат – радвайте му се. Ни спирайте да мислите за щастието, което сте получили при всеки удобен случай.
Понякога постигането на целите ни ни се вижда невъобразимо далечно и невъзможно за постигане. Дори да се уморите и отчаете обаче никога, никога не забравяйте – вие реално можете да го постигнете!
http://www.topshop.bg/index.asp?tn=articles_sub&cid=159940&c=5352&ils=55

Няма коментари:

Публикуване на коментар