Google search

Собствено Търсене

сряда, 8 септември 2010 г.

Ключа към успеха в света на бизнеса



ГладВ безмилостният свят на бизнеса, да оцелееш означава да си сред най-добрите!

На първо място: подгответе се за учене през целия живот!
Ученето през целия живот е точно това, което в момента се превръща в разковниче към нарастване на конкурентоспособността и успеха. Това означава постоянно повишаване на квалификацията и актуализиране на знанията и уменията, което дава възможност да станете ценен авторитет в областта си.

Нови знания и компетентност

Целта на ученето през целия живот е постигане на следното:
По-задълбочени познания по специалността
Нови умения, осигуряващи напредък в бизнеса
Повишение на компетентността в личната, социалната и професионалната сфера
Затова посещавайте езикови, компютърни и други курсове за професионално обучение, където се информирате за новостите, бъдещите възможности, лекциите и семинарите, които да удовлетворят вашето любопитство.

Как се става успешен бизнесмен?

Едно от качествата на успешния бизнесмен е постоянното лично и професионално усъвършенстване, защото такива хора гледат на себе си като на „произведение на изкуството в процес на създаване”, което непрестанно трябва да се обогатява. Затова посещавайте всяко допълнително обучение, семинар или лекция, препоръчана от шефа ви, като по този начин си помагате за развитие на способностите и разширяване на кръгозора.

Преглеждайте всяка литература по темата в наличност

Знаете ли, че един час четене на професионална литература вече означава, че вие ще достигнете топлистата на бизнесмените във вашата област? Четете всичко, което ви попадне под ръка:
  • Абонирайте се за професионални издания
  • Заемайте книги за новости по специалността от библиотека
  • Търсете подходящи анализи в Интернет
ГладНе пестете средства за образование!

Норма – 50 книги годишно

Ако пресметнем, означава, че трябва да четете по 1 книга на седмица. Също значи, че трябва да преглеждате 500 книги годишно, като получената цифра е внушителна, а усвоеното може да ви причисли към водещите национални експерти във вашата професия.
Как да продължите с обучението през целия живот?
  • Попитайте успешни специалисти от фирмата, където работите какви книги и допълнително обучение биха препоръчали. След като това е донесло професионален успех на тях, вие имате добри шансове да се случи и при вас.
  • Започнете да четете книги, подобни на четените от вас в Университета: подчертавайте важните изречения, отбелязвайте параграфите от съществено значение, водете свои бележки, а освен това не забравяйте на практика да приложите наученото и наблюдавайте какво във вашата кариера се променя към по-добро.
  1. http://www.topshop.bg/index.asp?tn=articles_sub&cid=176964&c=5352&ils=55 

Няма коментари:

Публикуване на коментар