Google search

Собствено Търсене

вторник, 5 октомври 2010 г.

Осемте най-разкошни подаръци в човешката история

8-мо място: Можем да започнем със 70-каратовия диамант, който актьорът Ричард Бъртън подарил на любимата си Елизабет Тейлър. Макар и това число да не е толкова голямо, камъкът бил великолепно шлифован и струвал огромна сума. Бъртън става единственият мъж, за когото Тейлър се е омъжвала два пъти.

7-мо място: Тук са червените рози, които известният спортист от 60-те години на ХХ век Джо Димаджио подарявал на възлюбената си Мерилин Монро. С всеки ден той й подарявал по-голям букет, дори и след като се разделили. След смъртта на Монро, Димаджио продължил да носи цветя на нейния гроб.

6-то място: Знаменитият банков обирджия Клайд Бароу (от тандема Бони и Клайд) подарил на любимата си Бони Паркър документите за собствеността на плантация с кактуси агаве (от които се прави текила). Бони придобила всички права, но никой друг не видял тези документи и работниците от плантацията така и не разбрали, че са работили за една от най-знаменитите жени в историята.

5-то място: Един ден Адриатическо море изхвърлило на брега три сандъка със скъпоценности. Разправят, че скромен американски търсач на съкровища ги намерил и зарадвал с тях жена си.

4-то място: Френският абсолютен монарх Луи ХІV подарил на съпругата си наметка, която била дълга половин километър, за да може сутрин да отива боса от леглото до една горска беседка край двореца.

3-то място: Антоний предложил на Клеопатра бисер в чаша вино. Във възпитателните книги това се посочва като най-ярък пример за изискан подарък.
Перлата била най-красивата, намирана някога. Думите, съпроводили жеста, били, че ако Клеопатра не харесвала бисера, можела да го хвърли в морето.

2-ро място: Скромният гръцки остров Скорпиос се превърнал в подаръка на милиардера Аристотел Онасис за любимата му Жаклин Кенеди. Там се състояла също тяхната сватба.

1-во място: Тадж Махал бил построен от индийския шах Джехан в памет на съпругата му, която починала при раждането на четиринадесетото им дете. Този шедьовър на архитектурата е направен от резбован мрамор с инкрустирани скъпоценни камъни. Той понякога е осветен в топли, а понякога в студени цветове - в зависимост от светлината. При различните нападения над Агра завоевателите не посмели да посегнат на гробницата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар